A Kendő Ereje

Anyák az anyákért, a családokért és a társadalomért.... Mert a Kendőnek hatalmas ereje van!

Hiszti egy kemény fütyitől

Napok óta megy a neten a hiszti, egy szexuális felvilágosító színezőről, ami sok embernél annyira kiverte a biztosítékot, hogy petíciót nyújtottak be a kiadvány visszavonása érdekében.

Annak, aki nem olvasta volna véletlenül, itt van az ominózus színezőből egy kis ízelítő:

„Ahhoz, hogy az apa és az anya magocskái találkozzanak, nagyon kell szeretniük egymást. Mikor nagyon-nagyok közel kerülnek egymáshoz, és csókolóznak, apa fütyije nagy lesz és megkeményedik. Anya pedig várja, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz” – szól az egyik kendőzetlen ábra fölött a magyarázó szöveg. A feladat pedig, hogy „színezd ki a rajzot, s beszélgessetek otthon róla a szüleiddel.”

 Mérhetetlenül dühös vagyok, hogy 2017-ben ilyen állapotok uralkodnak fejekben. Eddig kommentekben igyekeztem népnevelni, de helyesebb, ha cikkben összefoglalom a véleményem. Előbb olvassátok el rövid levelezésemet, amit egy korombeli nővel váltottam, utána belecsapok a sűrűjébe, és kiadom a mérgem.

Drága Brigi! Küldök egy cikket szeretném ha véleményeznéd.
A facen találtam az elsős gyerekek színező könyvéről.
Ez, ahogy hallom tananyag az iskolában és otthon a szülővel kell színezni.

Nem tananyag
Újságos bódékban kapható
A vásárlásról a szülő dönt. Ad-e érte pénzt, segítség-e számára, vagy nem?

Volt már erről több cikk is. Abból én azt vettem ki, hogy tananyag, de majd utána érdeklődöm. Most nincs elsős körülöttem.

Ebben a petícióban írják, amit megosztottál, hogy nem tananyag, hanem foglalkoztató könyv.
Neked egyébként mi a véleményed a szinezőről?

Nekem csak egy kifogásom van, hogy miért a szülőkkel mutatja?

Miért, nem a szülőtől lesz, a gyerek?

De, ebben igazad van.
Én mindig sejtettem, de konkrétan, hogy ők is úgy csinálják, mint én felnőtt korban jött a felismerés. Azelőtt mindenkire úgy gondoltam hogy nem volt benne szexus, de azután óhatatlanul gondoltam rá.

Persze mert mi is ilyen prűd környezetben szocializálódtunk.
Azt marha nehéz egy norma személyről elfogadni, hogy bűnös.
Mert a szex az egy bűnös, tiltott, élvhajhász dolog a katolikus vallás szerint.

Én amúgy elég egyedi vagyok, mert a nagyszülők neveltek. Az irányvonal: ne feküdj le mert terhes leszel!
Csináltattak egy ágyat nekem és a kárpitos molesztált. Ezt kb. 40 évesen tudtam kimondani és azt, hogy ezen az ágyon kellett feküdnöm éveken át.
Azután “elveszítettem” a szüzességemet. Gyorsan teherbe estem, férjhez mentem.

Látod, mennyire fontos a gyerekeinket időben felvilágosítani?
Hány gyereked van?

Szültem 8 gyereket, elfogyasztottam 3 társat és rengeteg pasit.

Te hogyan tudtad továbbadni a lányaidnak a saját fájdalmaid?
A szex mit adott neked?

Ja és az elvált szülők hiánya. 50 éves koromra tudtam magamból ezeket a dolgokat kianalizálni. Pszichológus önfejlesztés alternatív gyógyítás tanulása stb.

De kijött. Ez a lényeg!
Az 50-es az nálam is vízválasztó volt.
52 éves koromtól vagyok Bársonysex.

A lányaim teljesen azt az életet élik, amilyent én éltem az ő ugyanannyi éves korukban. Még a társaik is olyanok.
Nagyon megengedő, csak a gyerek érdekét figyelembe vevő szülő voltam szerintem.
De az anyám halálakor kiderült hogy rossz anya voltam.
Mi az a barsonyszex?

Szexuális kultúráért folytatott online, felvilágosító nevelő tevékenység
Ha barsonysex van valamelyik cikk alatt aláírva az én vagyok.

Ez szerinted pozitív, vagy negatív a lányaid esetében, hogy a te életedet élik?

Nekem rossz látni hogy ugyanazt az életet élik mint én, de elmondom mit gondolok és ha megfogadja jó, ha nem úgy is jó. Viszont ha valamit nem tudnak felhívnak megkérdeznek.
Szerintem a szinező egy jó, hiánypótló kiadvány, amely sok szülő feladatát megkönnyíti. Tegye fel a könyvespolcra apa, anya, és döntse el a gyerek, hány éves korában nyúl érte. Amikor a dínós, vagy királylányos színező helyett ezt emeli le, akkor legyen kéznél a szülő, és közösen beszélgessenek a témáról.

Vigyázat, mert a hittanon hallott szeplőtelen fogantatást sem fogja megérteni, aki nincs tisztában a valódival!

Ha rám hallgattok inkább 4-6-8 éves korban ez a színező, mint 10 évesen pornó nézés, 12 évesen iskola wc-ben cumiztatás, 14 évesen szülés, vagy abortusz.

Nekem ebben az esetben magával a szexuális felvilágosítással van bajom. Mert ez, egy egyszeri, kampány tevékenységet jelöl, holott a szexualitás a születéstől létezik. A saját test, és annak határainak megismerése igen korai gyermekkorban el kell, hogy kezdődjön, ami a szülők nevelő, és nem felvilágosító feladata. A szexualitásnak verbálisan ugyanolyan fontos helyen kell szerepelnie, mint annak, hogy éhes, szomjas, fázik, álmos-e a gyermek. A nemi szerveknek és a tevékenységeknek kezdetektől kell lennie megnevezésének, szavainak, mert csak arról tudunk beszélni, amit nevén nevezünk. Az óvódás gyerekek élettanilag kíváncsiak, ismerkednek a testükkel. A sajátjukkal és a másik nemével is. Van, hogy csak nézegetik, de az érintés sem ritka. A kisfiúk pontosan tudják milyen az ébredés utáni merevedés, és tisztában vannak azzal is, hogy kellemes hozzáérni a fütyijükhöz.
Ilyenkor a szülő felelőssége, hogy emiatt ne keltsen benne szégyenérzetet, bűntudatot. Minden feltett kérdésére őszintén válaszoljon.

A szexuális nevelés nem kampány, hanem egy folyamat. Szemléletmód kialakítása. Hogyan kell viszonyulni magához, a társához, a világhoz?

Mit szabad elfogadni, és mit nem lehet, vagy kell eltűrni a testével, a méltóságával, személyiségével kapcsolatban.

A füzet egyébként egy dán író-pszichoterapeuta, Per Holm Knudsen, több mint 40 éves, 1975-ös kiadványa alapján készült. Megmutassam én melyik kiadványból homályosodtam fel 1971-ben? Ebből:

Mert igen, az én anyukám sem tudott velem beszélgetni. A menstruációról szóló felvilágosításom 11 évesen, hármasban zajlott. Apai nagyanyám, anyám és én voltunk jelen.
Anyám ült, nagyanyám mellette állt, anyám az ölébe húzott és azt mondta:
– Te már nagykislány vagy, tudjuk mindent tudsz róla, ezért nem is mondunk semmit, de szólj, ha vattára van szükséged.

Fogalmam nem volt miről és mit kellett volna tudnom!
Ellenben megkaptam a Gólya hozza? és ezt, a Hogyan születik a kisbaba? című két könyvet.
Remek apropója volt az olvasásnak, hogy az egy házban lakó unokatestvérem akkoriban született, és vidéken másik nagyszüleimnél láttam tyúkokat bobózni, meg kutyákat összeragadni. Ez is visszaköszönt a könyvből, és abszolút összeállt logikailag az agyamban.

Azt gondolom, így, a könyvek által a szerencsések közé tartoztam. Nem rontott meg a média, ellentétben egy katolikus plébános úrral, akinek voltak ez irányú törekvései velem kapcsolatban.
De hahó! Felnőtt közben 2-3 generáció, és semmi nem változott!?

Olvastam olyan véleményt, hogy a színező korai 6 éves gyereknek.
A korhatár besorolás az egy dolog, egy másik pedig, a szülő szabadsága, hogy mikor beszélget erről a témáról. Egyébként tegye a szívére a kezét az, aki ezt korainak találja, és esküdjön meg rá, hogy a 6 éves gyereke még sosem látott 12 karikás rajzfilmet, 16 karikás káromkodóst, 18 karikás valóság showt, vagy egyéb öldöklőset, pisztolyosat. Illetve volt olyan szerencsés apa meg anya, hogy nem nyitott rájuk gyerekük, amikor éppen felnőtt filmbe valót műveltek egymással. Ha egy felnőttet zavar a 6 éves gyerekkel beszélgetni erről a témáról, akkor megsúgom, a gyerek nagyobb 8-10 éves korában még inkább zavarban lesz a szülő!

Szerintetek engem mi bánt ebben a képben, ami a következő, születéssel foglalkozó színezőben lesz?

Fotó: HVG

Szabad a gazda? A szülőnőt csak férfiak veszik körül. Sem dúla, sem szülésznő, sem barátnő, sem anya, csak férj, meg férfiorvos, akinek ráadásul valami érdekes szerelő kulcs van a kezében. Nem tudom a megnevezését, és biz Isten nem is használtam még hasonlót, amikor világra segítettem az újszülöttet. Tudjuk be ezt a bakit annak, hogy régi, több, mint 40 éves rajz. Ma már sokkal jobb a nők érdekérvényesítése! Dániában minden bizonnyal.

Egy csokorra való a vélemények közül, amiket megválaszolok.

Vélemény 1.
Nem szépek az ábrák.
A képi megjelenítés a füzet esetében szerintem nem mérvadó. A szépségről, a sémákról vitázni a spongyabob és mignonok korában elvesztette a jelentőségét.

Vélemény 2.
Nem szimpatikus, hogy a nemi szerveket kell színezni.
A nemi szervek színezése csak opció. Ha a szülő azt mondja, hogy rajzolj kristály csillárt föléjük, meg tájképet a falra, esetleg az ágyat színezd hupililára, akkor a gyerek azt fogja teljesíteni.

Vélemény 3.
Szerintem a Sehány éves kisleány c. könyv elég volt. Minden benne volt ebben is, csak sokkal szelídebben. Azért egy normális családban 10 évesen nem néznek pornót a gyerekek, ahol meg néznek lelkük rajta. Ha evvel a kiadvánnyal szembesülnek ennyire fiatalon még inkább nézni fogják. 9 gyermeket neveltem, soha sem hazudtam nekik, mindenre feleltem amit kérdeztek, kinek-kinek kora és felfogó képességének figyelembe vételével.

A sehány éves kislány a gólya mese virág változata. Az hogy hány éves korban talál rájuk a pornó nem a “normális” család függvénye, hanem korunké. Sajnos már a kisebbek is veszélyben vannak. Abban egyetértünk, hogy gyermek érettsége, kíváncsisága a mérvadó. Lehet egy 4 éves is érett a témára. A gyerekek romlatlanok, természetesen kérdeznek. A felnőttek építik a szexualitás köré a tabukat, gátakat, és érzik zavarban magukat a világ legtermészetesebb dolgától.

V. Naszályi Márta válasza erre a véleményre: Normális család gyereke is jár iskolába, játszótérre. A nagyobbak mobilján megnézik a pornót. Az Így működik a testünk c. könyvben pl. szerintem nagyon jópofán van megírva, ennek kapcsán én már óvodás korban beszéltem a gyerekeimnek minderről. A színező jó ötlet, de nekem kicsit fura, hogy anyu-apu nemi szervét színezzük ki, nekem az is beleférne, ha a főalakok színesek és csak a körülöttük lévő szobát, tárgyakat stb. kéne színezni.
Szerintem nincs korai felvilágosítás, csak rossz felvilágosítás van. Ez leginkább az, amikor a szomszéd gyerektől hall róla először...

Vélemény 4.
Gusztustalan, hogy az anyuka fehér, az apuka meg néger.
Erre nem akarok reflektálni!

Vélemény 5.
Azt írja a könyv, hogy erősen kell szeretniük egymást a szülőknek, ahhoz, hogy gyermekük legyen. Az ilyen idős gyerekek nem tudják mi az a szerelem.
De igen. Az óvodás gyerekek is képesek megélni az igaz szerelmet. Számomra nagyon is pozitív, hogy nem csak a testiségre korlátozódik a felvilágosítás.

Vélemény 6.
Nem erről kéne füzetet kiadni, hanem inkább a kábítószerek ellen.
Helyes! A drogprevenció is rendkívül fontos feladat. Írj könyvet, vagy tájékoztató füzetet és add ki! Támogatom.

Vélemény 7.
“Azzal, hogy a figurákat megszemélyesítették a szülőkkel, a szexuális visszaélés egy formáját követték el, azaz megvalósul a gyermekveszélyeztetés”- fejtette ki xy iskolapszichológus. Továbbá azt is elmondta, hogy a későbbiekben sem ilyen nyers formában kell a gyermekeknek bemutatni a szexualitást. “Nem tudnék olyan korosztályt megjelölni, amikor ez a kiadvány alkalmas lenne a szexuális felvilágosításra.”
Számomra ez a legdurvább vélemény, mert “szakember” szájából, a petícióból idézem, a nevet kitörlöm. Ha valóban így gondolja nyugodtan adja vissza a diplomáját, és menjen el dísznövény kertésznek. Ott hátha nem okoz kárt. Esetleg pornózni, mert ott nem csak jól lehet keresni, de van 18-as karika, és finoman, nem ilyen nyers formában be tudja mutatni a szexualitást.

Ja, és biztos nem fogok petíciót kiadni, hogy tiltsák be lépcsőházi emberek petíció beadásához való jogát, mert nem engedi a liberális gondolkodásom, a józan paraszti eszem, meg a másik ember véleményének tiszteletben tartása.

Puszi Brigi :)

 

Mérei Böbe:

Nem fogom aláírni a petíciót. Mindaddig lelkes híve leszek a felvilágosításnak, amíg egy 13 éves lány azért válik anyává, mert úgy tudta, hogy állva közösülve nem lehet teherbe esni. Amíg egy 30 éves nő azért szül 5 gyereket, mert a fogamzásgátlás természetellenes és rákot okoz. Amíg a szülők szégyenkeznek saját szexualitásuk miatt. Amíg gyermekeink egymástól, meg a médiától "világosodnak fel".
Tiszteletben tartva mindenki ódzkodását a kifestőtől, azért csendesen érdeklődnék:
Mikor éjszaka, a párjukkal, eltelve az iránta érzett szerelemmel/szeretettel szeretkeznek, akkor is ennyire szégyellik, amit csinálnak? Mert, ha igen, akkor sürgősen el kéne fáradniuk egy terapeutához.
Gondolkodjunk már el egy cseppet! A természet egyik legnagyobb adományáról beszélünk, arról, hogy a párunkkal egy cseppnyi időre valóban egy test- egy lélekké válhatunk. Arról, hogy szerelmünk (és ennek testi kimutatásával) által csodálatos érzésekkel, határtalan örömmel ajándékozhatjuk meg egymást. Nem beszélve annak csodás fiziológiai "mellékhatásairól", amik segítenek testünk működésében. Hogy a legnagyobb ajándékról, az ebből sarjadó új életről, közös gyermekünkről már ne is beszéljek.

 

Szerző: Sándorné Kósa Brigitta

Forrás: 24.hu  http://barsonysex.24.hu/2017/03/26/aldas-vagy-rontas-a-6-evesekre/

A Kendő Ereje

A kendő amely takar, óv, melegít, sebet kötöz, könnyet töröl, összeköt. Családokat társadalmat segítő civilek oldala.

Friss topikok

Címkék

1941 (1) 2016-ban elhunytak (1) 2018 (1) 2018 választások (1) adakozás (1) adomany (1) adomány (2) adományozás (1) ajándék (3) akadálymentesítés (1) áldozatok (1) Aleppo (2) álláskeresés (1) Andorra (1) antibiotikum (1) anya (1) anyaság (5) anya születik (1) ápolás-gondozás (1) áram a kerítésben (1) aranyérem (1) Arany János (2) áruhitel (1) A walesi bárdok (1) Baba (1) bábaság (1) bakancslista (1) baleset (1) ballib (1) Balog miniszter (1) Bana (2) Bangóné Borbély Ildikó (1) barbárság (1) Bartók (1) beigli (1) bejgli (1) békesség (1) belső hang (1) beteg gyerek (1) bevásárlás (1) bírósági ülnök (1) Bíró Tünde (2) Bischitz Johanna (1) biztonsági őr (1) blogvers (1) bojkott HIT ellen (3) Bokros Lajos (1) bolhapiac (1) Bősz Anett (1) Bruck András (3) búcsú (1) Buda Ferenc (1) bunkóság (1) büszkeség (1) Buta (1) bűvös kocka (1) callcenter (1) CEU (3) Chuck Barry (1) cipő (1) civil (1) civilek (3) civil kurázsi (1) civil mozgalom (1) civil segítők (2) Colonel (19) cölöpteknős (1) család (1) családi történet (1) csalás (1) csángómagyar (1) Csányi Vilmos (1) csasztuska (9) csontkovács (1) csősz (1) csucson (1) cukorbetegség (1) Daru Ibolya (1) Dél -Pesti kórház (1) demokrácia (1) diktátor (1) dinnye (1) disznóvágás (1) Dobos Márta (1) dödölle (1) Dombovári Edina (8) Doody Anna (1) drága fogászati kezelés (1) Duna (2) Ecetes sós (1) egészségügy (4) elelnöválasztás amerika (1) életkép (8) elhízás (1) elismerés (1) Elképzelt (1) ellenzék (1) elmű (1) elmúlás (1) elsős gyerek (1) elszegényedés (1) elutazik (1) elvált nő (1) elvándorlás (1) elveszett (1) emberiesség (1) emelőszerkezet (1) emlékek (4) emlékkönyv (1) energia (1) Erdély (1) Erdős Virág (1) érettségi (1) Erzsébet utalvány (1) Eugenia S. Lee (1) Év (1) évértékelő (2) Facebook (1) fájdalom (1) fakivágás (1) falusi iskola (1) farkastörvények (1) farsang (1) Fehér Kendő Mozgalom (1) fehér szivárvány (1) fejlődés (1) feladat (1) felelősségbiztosítás (1) felvilágosítás (1) feminizmus (2) férfi-nő kapcsolat (1) FHT (1) fidesz (1) FKA jótékonyság (1) fog (1) fogorvos (1) Frumósza (3) Füredi Ferenc (4) futball (1) fűtetlen lakás (1) Futrinka utca (1) Gabriella P. (8) Gál Éva (1) génmanipulált élelmiszerek (1) Geszt (4) glifozát (1) Góbé (1) gólya (1) Gorka (1) gyász (1) gyerekek (2) gyereklélek (1) gyereknevelés (1) gyerekorvos (1) gyerekszáj (1) gyermeki szeretet (1) gyermekjogok (1) gyermekvédelem (2) gyomírtó (1) gyujtes (1) gyűlöletkeltés (1) hajléktalan (2) hajléktalanság (7) Hajléktalan Karácsony (1) hajléktalan nő (2) hála (1) halál (1) hálapénz (1) halloween (2) halottak napja (3) Handó Tünde (1) Harcos Katalin (1) haza (1) hazaszeretet (1) Hermányi Judit (1) hideg (1) hontalanság (1) horgolt takaró (1) hormonzavar (1) hősök (1) Hosszú Katinka (1) Hrabovszki Megai Oktávia (1) humor (14) idős kor (1) Igazgyongy alapitvany (1) illebaralizmus (1) Illyés Gyula (1) imalánc (7) iskolarendszer (1) jam (1) javasasszony (1) jobbik (1) Jótékonyság (1) jótékonyság (1) júdás pénz (1) Kaczvinszky Barbara (3) kannibalizmus (1) karacsony (1) karácsony (17) karácsonyi 10ezer (1) karambol (1) kék táblák (1) kendő (1) Kendő Ereje (1) képek (2) kerekes székes közlekedés (1) keresztszülő (1) Kerezsán László (1) kisfilm (1) Kisné Szivcsovics Nikolett (1) kistelepülés (1) Kocsis Eszter (15) Kolbe Gábor (1) kommunikáció (1) Koncz Gábor (1) könyvcsomagolás (1) kórház (1) kormányablak (1) korrupció (1) Kossuth-tér (1) kovács mesterség (1) középosztály (1) közfoglalkoztatás (2) közfoglalkoztatási törvény (1) közgazdaságtan (1) közlekedési káosz (1) közlekedés kultúra (1) közöny (2) közösségi média (1) köztársaság (1) kreativ (2) kreatív (1) külföldi munka (2) Kunhalmi Ágnes Gurmai Zita (1) kút (1) Lackfi János (1) Lang Alex (2) látogatás (1) lecsúszás (1) lélekemelő (1) Lendvai Ildikó (2) libsi (1) Ligeti György (1) Lisztmayer János (1) Lovas Gábor (5) Lovas Zoltán (7) Luca nap (1) Madarász Anna (10) maffia (1) magány (2) magyar népmese (1) Maja Gabriella Mia (36) maraton (1) március 15. (4) Máté László (1) Máthé Kriszta (3) Medveczky Ilona (1) megkerült tárca (1) menekülés (2) menekült (2) Menyecske (1) Mérei Böbe (29) mese (1) Mészáros Sunyo (1) migráncs (1) Mikulás (1) mindennapi jóság (3) Momentum (1) mosógép (1) mosogep (1) motiváció (2) motoros baleset (1) Mowat Farley (1) múlt-jelen (1) multikulti (1) múlt század (1) munkahelyi dress code (1) munkanélküliség (1) munkaöröm (1) muszlim (3) Nagybárkány (4) nagyszülő (1) napi bunkóság (2) napi jóság (1) nélkülözés (1) nemzeti konzultáció (1) népszavazás bojkott (2) Netti festmények (1) ne görcsölj! (1) női sors (1) női tulajdonságok (1) nők (1) nőnap (1) Nótár Ilona (1) novella (1) nyaralás (1) nyári káposzta (1) nyári recept (1) nyilt levél (1) nyugdíjas nő (1) O1G (1) okmányiroda (1) oktatás (2) október 23 (1) olimpia (2) olimpiai népszavazás (1) önkéntes (1) öreganyó (1) óriás takaró (1) ősz (1) ötlet (1) ovoda (1) óvodások (1) padlás (3) pályázat (1) Pancho aréna (1) Papp Réka Kinga (1) Parászka Boróka (1) paraszti élet (1) pártok (1) pártpolitika (1) pedagógia (1) Pelsőczi Gergely (1) petíció (1) Pető Szabina (2) piac (1) Pilatus (1) plakát (2) pletyka (1) Póka Laci (1) politika (1) posta (1) pride (1) pulyka (1) Pusztavám (1) Putyin (1) Radányi Gerendai Ilona (6) Radányi Grendai Ilona (1) rák (1) Rákellenes Liga (1) rákkutató roma orvos (1) raklap ágyás (1) rászoruló (1) Rászorulók karácsonya (1) recept (4) régi családi történet (1) régi szakmák (2) rendőr sorfal (1) repülőroncs (1) rokkant ellátás (1) rokkant munkavállaló (1) roma (1) Rubik Ernő (1) Sándorné Kósa Brigitta (20) Sándor Bogi (1) Sándor Klára (1) segítőkészség (2) segítség (1) Shepherd Juhász Zoli (1) Simicska (1) SNI (1) sorosbérenc (1) Soros György (2) sportpark (1) stadion (1) Sukoró (1) Süti recept (1) Swimathon 2017 (1) szabadfogas (1) szabadság (3) szabaság (1) Szabó Andrea (1) Szabó Tímea (1) szakmák (1) Szalai Kriszta (3) szánkózás (1) Szász Emese (1) szegénység (8) szégyen (1) székely (1) Szél Bernadett (1) Szent Patrik nap (1) szerelem (1) szeretet (4) szeretet lángja (1) szexeducatió (1) szexuális bantalmazas (1) szexualitás szexuális nevelés (1) Szigetszentmiklós (2) Szilágyi Tibor (1) szinező (1) szivárvány (1) szociális erzekenyseg (1) szocpol (2) szocpolos ház (1) szögesdrót kerítés (1) Szókratész (1) szolgáltatás (1) születésnap (3) szülői szeretet (1) tajgetosz törvény (1) Takácsné Kriszta (2) talált telefon (1) tanácsadó (1) tanévkezdés (1) tankönyv (1) tanulas (1) tanulságos mese (1) tanyavilág (1) társadalom (1) TASZ (1) tavasz (1) tavaszi szünet (1) tehetség gondozás (1) tél (2) telefon (1) téli napforduló (1) temető (1) természet (1) terry black (1) testkép (1) testkép szégyenítés (1) tiltakozás (2) tini-kor (1) tisztelet (1) Tököl (1) tolvaj (1) tömegközlekedés (1) tornaterem (1) törvény (2) Tóth Kata (4) Tóth Sándor (1) trolivezető (1) Trump (1) tüntetés (1) Tüntetés naptár (1) Ujhelyi Sándor (6) új év (1) ülnök (1) ünnep (3) ürge jelenség (1) Utcáról Lakásba Egyesület (1) Vajna Tímea (2) választás 2018 (2) valentin nap (1) vállalkozói igazolvány (1) vallás (1) vallási jelképek (1) várandós (1) Varga Andrea (1) Varga Netti (15) Vekerdy Tamás (1) vélemények (1) vereség (1) Verlaine (1) vers (7) vidék (1) videós bejelentkezés (1) Viharsarok (1) világmegváltás (1) vizes vb (1) Vona Gábor (2) Weöres Sándor (1) Zilling Ország Katalin (2) Címkefelhő