Ma ezt a bejegyzést találtam egy mezőgazdasággal foglalkozó ismerősöm oldalán, és rettentően megijedtem. Több, mint 25 éve motoszkál a fejemben gyanú szintjén ez a probléma. Tanyán éltünk, egy szántóföld közepén. A körülöttünk lévő mezőgazdasági területen, hol napraforgót, hol búzát, hol kukoricát termeltek. Akkor kezdődtek lányomnál a hormonális tünetek, aki akkor 2 éves volt. Később családunk minden tagján jelentkezett valamilyen elváltozás. Nem hiszek az összeesküvés elméletekben, abban, hogy repülőről mérgezik az embereket. De sajnos hiszek az emberi tudatlanságban, gyarlóságban, a minél nagyobb haszonszerzési vágyban.
"Sokan, akik a glutén érzékenységben vagy allergiában szenvednek, gluténmentes diétát folytatnak.
Azonban a legújabb kutatások azt mutatják, hogy a glutén lehet, hogy nem a legkárosabb összetevő a búzában.
Úgy tűnik, a fő bűnös még rosszabb. Nevezetesen, egy gyomirtó, a Roundup, amelyet betakarítás előtt használnak a földeken.
A termést sokkal könnyebb betakarítani, ha ezzel a szerrel permetezik előtte, így széles körben elterjedt a módszer.
Ez a kémiai anyag leszárítja a gabonákat aratás előtt.
Mi több, ezzel a mérgező anyagok mennyisége jelentősen megnőtt az elmúlt húsz évben, mivel a kimutatták, hogy durumbúzában 88% -kal több van benne, a tavaszi búzában 91% -kal, és az őszi búzában 47% -kal nagyobb a kémiai anyag tartalom 1998-hoz képest.
Hollandiában betiltották már a Roundup nevű szert, mert mérgező.
A hatóanyag megzavarja a létfontosságú bél mikrobák működését, amelyek feladata az aminosavak lebontása. A probiotikumok hasznosak az egészségünkre, és segítik az emésztést, erősítik az immunrendszert és a vitaminok szintetizálását.
A Roundup hatóanyaga, a glifozát gátolja a méregtelenítési folyamatot.
A glifozát az évek során gyulladáshoz vezet, ami súlyos egészségügyi probléma, cukorbetegséghez, meddőséghez, elhízáshoz vezet, az Alzheimer-kór, a depresszió, és a rák kockázatát is növeli."
Mivel nem vagyok szakember utánanéztem a hatóanyagnak a Wikipédián. Akit érdekel olvassa el az egészet. Rövid részlet:
A glifozát gyenge szerves sav, színtelen kristályos, szilárd vegyület, vízben jól oldódik. Világszerte elterjedt gyomirtószer gyümölcsök, zöldségek, szántóföldi növények termesztése során, vízi és szárazföldi termesztésben. A GMO-k terjedésével a glifozát felhasználás radikálisan megnőtt az elmúlt években, főleg a génmódosított glifozátrezisztens kukorica alkalmazása miatt. A glifozát irritációt okoz szemben, bőrön, lenyelés esetén a felső emésztőszervekben, belégzés esetén a tüdőben, légutakban, köhögést, tüsszögést váltva ki. Újabb kutatási eredmények a glifozát teratogén és hormonkárosító hatásáról számoltak be.
A glifozát 2001-es Európai Unióban történő engedélyezése óta több olyan tudományos kutatás is napvilágot látott, mely a hatóanyag egészségkárosító hatására utal. Egyes újabb kutatások szerint a glifozát teratogén lehet és károsíthatja a hormonháztartást.
2009-ben azonban kutatók egy csoportja több vizsgálat alapján arra jutott, hogy a glifozát-alapú gyomirtók mérgezőek és endokrin zavarokat okoznak az emberi sejtekben. Összességében a glifozát-alapú gyomirtók élelmiszerben és takarmányban megtalálható szermaradékainak sejtekre gyakorolt hatásáról alkotott eddigi elképzeléseket felülvizsgálni javasolják, a glifozát karcinogén/mutagén/reprotoxikus besorolását illetően is.
Fotó neve: Glyphosate- 3 D Feltöltője: Benjah-bmm27
Szerző: Sándorné Kósa Brigitta
Forrás: Kendő ereje