Többen kérték tőlem az igazi dödölle receptjét, íme:
30 dkg burgonyát meg kell hámozni, kockákra vágni és sós vízben megfőzni.
Ha megfőtt, hagyjuk kihűlni és szűrjük le úgy hogy a főzővizét egy csészében félretesszük.
Pürésítsük, mintha krumplipürét készítenénk, majd annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz.
Fokozatosan töltögessünk hozzá a krumpli félretett főzővizéből.
Közben zsiradékon fonnyasszunk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát, majd kanállal szaggassuk bele a krumplihalmokat.
A kanalat mindig mártsuk bele a zsiradékba, hogy könnyen leváljon a kanálról a gömböcske.
Hogy szép piros, ropogós legyen, forgassuk meg a krumpligaluskákat és mindkét oldalukat süssük meg.
Fotó: napok.4t.hu
Tálaláskor a kész dödöllét locsoljuk meg tejföllel és igyekezzünk időben odaülni az asztalhoz, mert ha lassúak vagyunk, mire leülünk, addigra már a kosztosok elfogyasztják mindet!
És csak a kérdés marad, ettél belőle?
Szerző: Radányi Gerendai Ilona
Forrás: Kendő Ereje